Vad händer?

Nyhetsflöde

TRÄNINGSTIDER 23/24

Nu har Välkomstbreven skickats ut till våra medlemmar.

Träningen börjar igen v.34, måndag 21 aug.

Funktionärer säsongen 23-24

Vi har en Policy i Askim BC att våra medlemmar hjälper till 2-3 ggr/säsong, då vi arrangerar tävlingar i Askimhallen. Vi hoppas och tror att DU vill hjälpa till med detta! Det är också ett ypperligt tillfälle att lära känna andra medlemmar i vår förening.

Vid några tillfällen kommer vi också att ta T1, T2 och T3-spelare till hjälp att vara linjedomare. Detta blir under GOTElit sö 15 okt, Senior-SM 2-4 febr och SGP 17 mars. Vid dessa tillfällen brukar även våra utbildade domare att hjälpa till, vilket vi är väldigt tacksamma för.

Under säsongen 23-24 behöver vi hjälp med följande tävlingar;

 • GOTElit (U22/Elit) lö 14 okt
 • Askims Nybörjare (U9-17 nivå 1) och Motionstävling lö 18 nov
 • Svensk Grand Prix, SGP (Elit) fr-sö 15-17 mars
 • FZ AskimZlaget (ABC/U9-17 nivå 3), lö-sö 25-26 maj

Anmälan görs på tävlingssidan!

Förändringar för U13 klassen från och med säsongen 2023/2024.

Se de nya reglerna här! 

Många Askimare uttagna till Regionslägret Väst!

Följande Askimare ska spendera sin helg åt att träna badminton i Åbyhallen den 11-13 Augusti när Regionslägret tar plats:

Victoria Greasley
Emma Nielsen
Filippa Mellgren
Veronica Farizandi
Emelie Mellgren
Julia Lindgren
Madeleine Tang
Vera Melin
Molly Fuxin
Linnéa Stomberg
Jacob Hesselink
Gustav Karlsson
Freddy Nyström

Askim Badmintonklubb söker ungdomstränare

Askims Badmintonklubb i Göteborg söker tränare med fokus på ungdomsträning.

Vi är en badmintonklubb med en bred verksamhet där vi har barn-, ungdom-, senior-, elit- samt motionsgrupper. Vi erbjuder förstklassig träning och en stimulerande utvecklingsmiljö där alla får chansen att utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Vi söker nu en tränare som, tillsammans med vår huvudtränare, kan utveckla våra ungdomsspelare. I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med klubbens huvudtränare samt övriga tränare i klubben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Tillsammans med huvudtränaren utveckla ungdomsverksamheten samt lägga upp träning- och tävlingsplanering i ungdomsgrupperna
 • Tillsammans med huvudtränaren arrangera läger i klubben
 • Coaching på utvalda juniortävlingar
 • Samverka med övriga tränare i tränarteamet och jobba utifrån klubbens vision och mål

Kompetens:

 • Goda badmintonkunskaper
 • Dokumenterad tränarbakgrund
 • Goda ledaregenskaper med fokus på ungdomsträning
 • Förståelse för hur en ideell verksamhet bedrivs
 • Ett brinnande intresse för idrott och en genuint positiv attityd som är i linje med vår värdegrund

Tjänsten är på halvtid.

Om intresse finns kan vi ev. hjälpa till att erbjuda en deltidstjänst hos en annan arbetsgivare.


Sista ansökningsdag är 1 juli. Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Ansökan skickas till ordförande Sverker Stomberg, sverker@tresviri.se

Förfrågningar skickas till klubbchef och huvudtränare Yvonne Klarson, yvonne@askimbc.se

Välkomna till Vårterminen 2023

Träning på påsklovet!

Vi kommer att ha tränarledd träning på påsklovet för Sen, T1, T2, T3.
Övriga grupper BOC, Funminton, T7, T6, T5 och T4 har bara fritt spel på torsdagen. Annars ingen träning på lovet. Motionsgruppen kör måndag och torsdag som vanligt. Vuxengrupperna kör som vanligt tisdag och onsdag.

Fredag 7/4 (Långfredag)

INGEN TRÄNING!

Söndag 9/4

10.00-11.00 Fritt spel T4, T5, T6, T7, Funm, BOC

Måndag 10/4 (Annandag Påsk)

18.30-20.00 Motionsgruppen

Tisdag 11/4
18.00-20.00 Sen, T1, T2, T3 FRITT SPEL UTAN TRÄNARE!

19.30-21-00 Vuxengrupp 2

Onsdag 12/4

18.30-20.00 Vuxengrupp 1

19.30-21.00 Vuxengrupp 3

Torsdag 13/4
16.30-18.00 T4, T5, T6, T7, Funminton, BOC FRITT SPEL UTAN TRÄNARE!

18.00-20.00 Sen, T1, T2, T3 MATCHSPEL

20.00-21.30 Motionsgruppen


SGP Askim BC 10-12 mars 2023

WALKOVER, ÅTERBUD, ÄNDRINGAR

Om spelare måste lämna återbud (walkover) skall detta anmälas snarast möjligt till arrangören. E-post tavling@askimbc.se , Tfn: 070 - 39 128 82

TÄVLINGSLEDNING

Referee Fredag: Magnus Karlsson Lö-Sö: Patrik Andersson

Tävlingsledare Sunniva Aminoff tavling@askimbc.se

Kontaktperson Yvonne Klarson yvonne@askimbc.se 070 39 128 82

REFEREE

Referee är den högst ansvarige för tävlingen. Refereen är den som fattar avgörande beslut kring allt som rör tävlingen. Referee har också befogenhet att utdela varning (gult kort), rött eller svart kort (diskvalifikation). Referee kan och får inte ändra domslut, exempelvis meddela om en boll är "ute" eller "inne" och inte heller meddela åsikt angående domslut som avges. Däremot äger referee rätt att när som helst agera för att beivra olämpligt uppträdande som inte är att hänföra till matchspel.

HALLEN

Askim Badmintonhall, Gärdesvägen 5, 436 51 Hovås

Lördagens matcher i huvudturneringen kommer att spelas på 5 banor. Söndagens semifinaler och finaler kommer att spelas på 2 banor.

INBOLLNING FREDAG

Under fredag kväll erbjuds möjlighet att spela in sig på hallen. Ett visst antal banor kommer att finnas tillgängliga och det är kostnadsfritt.

INFORMATION UNDER TÄVLINGEN

Fortlöpande information under tävlingen ges på tävlingens sida på tournamentsoftware.com.

MATCHTIDER

FREDAG Kvals. Starttid beror på antalet deltagare

LÖRDAG Start kl. 09.00

SÖNDAG Semifinaler startar kl. 09.00. Finalpasset startar preliminärt kl. 13.00.

Spelordningen beslutas av referee under lördag eftermiddag/kväll.

WEBSÄNDNING OCH LIVESCORE

Under hela helgen kommer det att vara livescore och webbsändningar på Solidsport. På söndagen även kommentatorer.

MATCHUTROP, UPPVÄRMNING OCH INBOLLNING

Utrop av matcher kommer, så långt som möjligt, att följa de tider som anges i lottningen och match kommer att ropas ut som mest 15 minuter före utsatt matchtid. Det är alla spelares ansvar att ha koll på när det är match och vara uppvärmd och spelklar i god tid innan matchstart och direkt när match ropats ut bege sig till annonserad bana. Inbollning tillåts i högst 2 minuter. Domaren påkallar uppmärksamhet att matchen ska starta. För att en match skall skjutas upp krävs omständigheter som spelaren inte kan råda över, "force majeur". Referee har rätt att diskvalificera spelare som inte kommer i tid till uppropad match. På lördag kommer 2 banor användas som uppvärmningsbanor och på söndag kommer banorna 4 och 5 att användas för uppvärmning.

SPELARLOUNGE

Under lördagens spel kommer 1 bana i Idrottshallen att avdelas som spelarlounge. På söndag kommer 2 banor i lilla hallen att utgöra spelarlounge.

MEETING-POINT

Under hela tävlingen kommer Meeting-Point att tillämpas. Spelare och tekniska funktionärer samlas i mellanhallen på anmodan från speakern.

BOLLAR VICTOR Master No.1

Bollarna kommer att vara testade och godkända av referee innan tävlingen startar. Begagnade bollar ska läggas i korgar i anslutning till banorna. Det finns en hastighet.

DOMARE

Siffervändare kommer att finnas i kvalet på fredagen.

Det kommer att vara domare i samtliga matcher under lördag och söndag. Servedomare kommer att finnas från och med semifinalerna.

LINJEDOMARE Linjedomare kommer att finnas lördag och söndag.

SJUKVÅRD

Hjärtstartare och akutväskor finns i hallen. Sjukvårdare kommer att finnas tillgänglig.

TÄVLINGSDRÄKT/KLÄDREGLER

Tävlingsdräkten består av kortärmad tröja och kort byxa/kjol. Om det på tröjan finns angivet föreningstillhörighet tillåts reklam på tröjan utan restriktioner. Om detta saknas måste gällande reklamregler fastställda av BWF vara uppfyllda. Är kläderna tillåtna internationellt är de även tillåtna i svensk tävling. Landslagsdräkt eller personlig tröja med Swedentryck kommer att tillåtas så länge de följer

BWFs reklamregler. Landslagskläder från andra nationer tillåts INTE. Namn är inte obligatoriskt på tröjan, men om namn förekommer SKALL detta vara samma som står i lottningen. Vid osäkerhet ska referee tillfrågas och det är referee som avgör vad som är tillåtet. Regler om klädsel vid svenska tävlingar finns i tävlingsbestämmelserna sektion B.

UPPTRÄDANDE UNDER MATCH

Uppträdande under match samt i och kring hallen i övrigt skall vara korrekt och sportsligt. Spelare och ledare ska ha tagit del av dokumentet "Uppförandekoder samt klädsel", sektion B, på Badminton Swedens hemsida under Tävlingsspel - Regelverk. Domarna är särskilt uppmärksamma på följande situationer: · Svordomar eller olämpligt språkbruk · Slag i nätet eller mot annan utrustning kring banan · Kastande av racket (före, under och efter att match har avslutats) · Fördröjande av spelet · Olämpligt uppträdande (såväl mot motståndare, tekniska funktionärer som publik) Vid brott mot bestämmelserna kan spelaren få en tillsägelse, en varning (gult kort), "fel" (rött kort, d.v.s. poäng till motståndaren) och i mycket allvarliga fall bli diskvalificerad. Spelreglerna 16.6. Olämpligt uppträdande, såväl på som utanför banan, kommer att rapporteras till Badminton Sweden.

COACHNING

Coaching är tillåtet, men absolut INTE när bollen är i spel eller om det är störande för övriga. Om domaren bedömer att coachens uppträdande är störande eller distraherar motståndaren, skall domaren tillkalla Refereen. Coach ska omedelbart lämna banan när domaren annonserar att det är 20 sekunder kvar av paus. Coach ska sitta i de stolar som finns bakom banorna. Om domaren bedömer att en coach eller ledares uppträdande är störande, coachen använder ett oanständigt språk eller på något sätt distraherar motståndaren skall domaren tillkalla Refereen. Vi påminner också om att coacher ska ha sina mobiler avstängda. Coachers klädkod ska följa uppförandekod och klädsel för coacher. Coacher som uppträder i olämplig klädsel kommer att få en tillsägelse att lämna coachplatsen för att rätta till sin klädsel. Olämplig klädsel inkluderar t.ex. flip-flops, sandaler, shorts och mössa.

STRÄNGNINGSSERVICE

Möjlighet att stränga om racketar kommer att erbjudas. Fråga i shopen för mer information.

PRISUTDELNINGAR

Prisutdelning kommer genomföras efter varje avslutad finalomgång. Vi förväntar oss att samtliga pristagare är närvarande vid prisceremonin.

MATSERVERING

Under vissa tider, lördag och söndag ,finns varm lunch till försäljning.

Vi säljer även toast, kaffe, kakor mm.

Askimhallen är kontantfri och tar endast emot betalning med kort- eller swish.

Lycka till!

Träning på Sportlovet

Ingen ordinarie träning med tränare nästa vecka (v.7), då det är lov.

Fritt spel med egna rack (utan tränare) för T4, T5, T6, T7, Funminton och BOC 

Tisdag 14.00-15.00

Torsdag 10.30-12.00

Matchträning utan tränare för Sen, T1, T2 och T3;

Tisdag 18.00-20.00

Torsdag 18.00-20.00


Andra advent och Uppsala SGP!

Fiona uttagen till Elitprogrammet 2022

Träning på höstlovet, v.44!

Sen/T1/T2/T3: Fri spelträning (utan tränare) tisdag och torsdag 18.00-20.00

T4/T5/T6/T7/Funminton: Dagläger tisdag-torsdag (Se separat utskick, anmälan krävs)

Best on Court: Ingen träning 6 nov

Vuxenträning med tränare tisdag o onsdag: Ordinarie träningstid

Motionsspel måndag o torsdag: Ordinarie träningstid 

Lyckad seriehelg!

BÄSTA SPORTKALASET!

Boka in ett socialt och roligt kalas tillsammans med dina kompisar. Vi är unika med att skräddarsy olika temakalas. Vi erbjuder egna upplägg, men där du också själv kan vara med och bestämma vilka lekar och sporter som just du tycker är roligast. I alla kalas ingår två timmars professionell ledarledd aktivitet där all utrustning är inkluderad. Välkomna att boka bästa kalaset! För mer info maila: sunniva.aminoff@askimbc.se eller gå in på https://www.askimbc.se/kalas/

Anmäl dig till höstens bästa läger!

Nivå 1-3 för U9-U15, dvs. T4, T5, T6, T7, Funminton och Best on Court. ALLA klubbar i närområdet är välkomna att anmäla deltagare.

Välkomna till GotElit 2022

Åby, Askim, Frölunda samt Göteborgs Badmintonklubb bjuder in till GotElit, ett arrangemang där fyra Göteborgsklubbar tillsammans ordnar tävlingar för både elit och nationell klass från U11 upp till senior från hela Sverige och internationellt inbjudna.

 • GotElit 2022 anordnas av:
 • Göteborgs BK (Elit/U22)
 • Askims Badmintonklubb (U17)Åby BMK (U15)
 • Frölunda Badminton (U11/13)

Varje ålderskategori (U13-U17) spelas i två tävlingar, en SJT för de som är kvalificerade enligt SBF's bestämmelser, samt en nivå 3 tävling. U11 har endast nivå 3.

Allt grundspel spelas i respektive klubbs hall under lördagen och semifinaler samt finaler spelas under söndagen i Askimhallen, Gärdesvägen 5 436 51 Hovås (Askim BC).

Klasser Elit/U22, U17, U15, U13, U11

Kategorier HS, DS, HD, DD och MD.

Plats Elit/U22 GBK/Fjäderborgen , U17 Askim, U15 Åby och U11/U13 Frölunda.

Service i hallarna, cafe och shop,

Om du önskar förbeställa lunch i Askimhallen lördag och/eller söndag för 90 kr kontakta yvonne@askimbc.se senast onsdag 12 0kt kl.15.00. Vi har ett begränsat antal till försäljning om du inte förbokar. I övrigt finns toast, kakor, kaffe o godis mm.

Bollar: Victor Master Ace

Seedning: Badminton Sweden

Anmälningsavgift följer Svenska badmintonförbundets standard.

Anmälan: Senast 23 september (22 sept U22/Elit) via Tournament Planner.

Boende för rekommenderat boende med rabatter. https://www.gotelit.se

All information om tävlingen, lottning, rekommenderat boende med mera publiceras på www.gotelit.se 

DENNA VECKA ÄR ALLA GRUPPER IGÅNG!

NYHETER FÖR SÄSONGEN ÄR:

Vuxenträning för nybörjare: Är på tisdagar mellan klockan 19.30-21.00. En av våra bästa

seniorspelare, Christoffer Johansson är tränare för gruppen.

Fortsättningskurs för vuxna: Är på onsdagar mellan klockan 18.30-20.00 och leds av Fiona

Hallberg som är klubbens bästa dubbel och mixedspelare.

Funminton: På grund av många deltagare på fredagarna startar vi även en ny grupp på

måndagar mellan klockan 16.00-17.00. Fredagsgruppen fortsätter som vanligt.

Pickleball: Klubben inleder ett nytt samarbete med att starta upp denna nya aktivitet i hallen

på söndagar mellan klockan 14.00-16.00. Alla är välkomna att testa på. Rack och bollar finns

för utlåning. För att se vad Pickleball är se länken:

https://www.youtube.com/watch?v=FHMSWL5FDaU

Träningstider säsongen 22-23, start 29 aug (v.35)

10 st Askim-spelare uttagna till regionsläger 19-21 aug.

Vi säger grattis till; Victoria Greasley, Gustav Karlsson, Emma Nielsen, Jakob Hesselink, Veronica Farizandi, Filippa Mellgren, Vera Mehlin, Linnéa Stomberg, Emelie Mellgren och Julia Lindgren.

Glada tjejer uttagna till landglagsläger  för U19 i aug.

Grattis Victoria Greasley och Emma Nielsen, som är med på landslagslägret i Eskilstuna 8-12 aug.

Fiona Hallberg Askim BC uttagningen till Badminton Swedens Observationstrupp! 

Du bedöms ha extra goda möjligheter att bli uttagen till Elittruppen i framtiden. 

Hur känns det? 

Det känns väldigt kul! Det kom som en ganska stor överraskning för mig, hade ingen koll på när den uttagningen skulle göras eller så, jag blev lite chockad först. Men nu känns det bara roligt och bra! 

Vad innebär uttagningen för dig? 

Det innebär främst en bekräftelse på att jag jobbar i rätt riktning! Jag tycker jag haft ett riktigt bra träningsår, under alla olika omständigheter, där jag kunnat träna i Askim, runt Göteborg och mycket på centret i Uppsala. Det känns som att jag utvecklats mycket på flera olika plan och den här uttagningen blir som en liten "check" på att den känslan stämmer. Inte bara en "check" för mig, utan även för alla som på något sätt bidrar till min badminton! Uttagningen betyder såklart väldigt mycket! Det är motiverande att det är fler som tror på mig och min satsning. Utöver det är jag tacksam för att jag nu kommer få hjälp med många små pusselbitar som hör till att träna och tävla! 

Vilka är dina framtida mål? 

Oj, stor fråga! Framtida mål finns det väldigt många av. I min drömvärld så börjar jag väl så fort som möjligt vända bra prestationer till snygga resultat! Lite mer konkret kan man säga att jag nästa säsong har ögonen lite extra satta på SM-medalj, att vinna fler matcher på internationella touren och såklart att det ska gå bra för Askim i division 1! 

Hur ser sommaren ut? 

Träningsrik ! Har haft 2 lite lugnare veckor badmintonmässigt nu, men det har de senaste dagarna trappats upp för att starta igång sommarträningen som vi alla älskar! Senare i sommar ska jag träna 3 veckor på centret i Uppsala och efter det är sätter nog säsongen igång igen om jag inte har helt fel!

Victoria Greasley Askim BC uttagen till Badminton Swedens landslagsläger för U19!

Hur kändes det att bli uttagen? 

Det betydde mycket att bli uttagen då jag känner att tiden jag lagt ner på min träning har hjälpt mig att komma hit. Ett av mina mål är att komma med i landslaget och att bli uttagen till detta läger innebär att det är första steget mot det målet. 

Hur var lägret? 

Jag tycker att stämningen på lägret var riktigt bra, så det var en bra miljö att träna i. Lägret var bra och jag kunde fokusera på områden som jag har planerat att jobba med. Att ha vissa träningspass där jag kunde träna med mitt eget fokus på något från min IUP hjälpte speciellt eftersom det fanns många tränare som kunde ge feedback. 

Vad satsar du på i framtiden? 

Efter lägret kan jag se var min nivå ligger och vet att det finns mycket att förbättra, speciellt i singel, för att nå nivån som toppspelarna i min åldersgrupp i Sverige och internationellt. Jag tror att jag nu kan skapa tydliga planer för träning både fysiskt och badmintonmässigt för att nå den nivån. 

Hur ser sommaren ut? 

Jag planerar att fokusera speciellt på styrketräning och kondition över sommaren samt badmintonträning. Jag planerar också att ha lite individuell träning under sommaren där jag kan fokusera på de områden som jag har skrivit i min IUP. 

Blir det något ledigt i sommar?

Jag har ett uppehåll för semester, men jag kommer fortfarande att använda tiden till att träna styrke- och konditionsträning och när det är möjligt, och lite badmintonträning förstås.

Aktiviteter sist veckorna innan sommarlovet;

v.22 TRÄNING SOM VANLIGT MÅ-TI + KM ON-TO (INGEN TRÄNING)

30/5-3/6 MÅ-TI INLÄMNING AV FÖRSÄLJNINGSLISTOR (PARMESANOST)

30-31/5 MÅ-TI TRÄNING SOM VANLIGT

1/6 ON KM FÖR U9, U11, U13

2/6 TO KM FÖR U15, U17, MOTION , EV. MATCHTRÄNING FÖR SEN, T1, T2

3/6 FR AVSLUTNING för FUNMINTON

4/6 LÖ INGEN TRÄNING

5/6 SÖ AVSLUTNING BEST ON COURT

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

v.23 INGEN TRÄNING, BARA KM OCH AVSLUTNING

6/6 MÅ INGEN TRÄNING

7-9/6 17.00-18.30 PROVNING OCH BESTÄLLNING AV DE NYA KLUBB-KLÄDERNA

7-9/6 17.00-18.30 UPPHÄMTNING AV OSTAR I HALLEN UNDER KM

7/6 TI KM ELIT

8/6 ON KM ELIT

9/6 TO 16.30- KM FINALER ALLA KLASSER, 19.00 AVSLUTNING TACO-BUFFÉ

10-12/6 FR-SÖ (REGIONLÄGER FÖR U11 OCH U13 I ASKIMHALLEN)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

v.24 DAGLÄGER + TRÄNING FÖR SEN, T1, T2

13/6 MÅ INGEN TRÄNING

14/6 TI TESTER FÖR SEN, T1, T2, T3

15/6 TRÄNING SEN, T1, T2

16/6 TRÄNING SEN, T1, T2 (MATCHER)

15-17/6 ON-FR DAGLÄGER ASKIM BC (40 ST ANMÄLDA)

19-23/6 SÖ-TO (LANDSLAGSLÄGER FÖR U15 I ASKIMHALLEN)

Anmäl dig till KM och Avslutning!

Sista anm.dag är torsdag 19 maj.

Glöm inte att ange vilken klass du vill spela samt om du vill vara med och äta på avslutningen.

Det serveras en taco-buffé för 50 kr/pers, som betalas på plats.

Askim Forza Camp  7-10 augusti!

Nu är Askim Camp tillbaka igen. Den här gången som Askim Forza Camp. Alla U11-19, som vill träna och ha roligt i Askim Badmintonhall, är välkomna att deltaga. Vi tycker att det skulle vara extra roligt, om vi även får deltagare från andra klubbar. Mer information om lägret och hur du anmäler dig hittar du under fliken "Askim Forza Camp".

Har du frågor kan du maila till yvonne@askimbc.se

Klubbläger för T3, T4, T5, T6, T7,  Funmimton och BOC!

15-17 juni kommer vi att arrangera ett dagläger för alla ungdomsgrupper i Askim Badmintonklubb.

9.00-15.00 Samlas vi och tränar, leker, äter och gör en massa roliga saker tre dagar i rad.

Anmälan skickas till david@askimbc.se

Följande träningstider gäller på påsklovet (v.15);


Årsmöte tisdag 8 mars!

Alla medlemmar är varmt välkomna på Askim Badminton Clubs årsmöte tisdagen den 8 mars 2022 kl 18.00 i Askim Badminton hall!

Vår förening är till för er och ni möjliggör föreningens existens, vänligen prioritera er närvaro. Kom, lyssna och var med och påverka.

Kom och hör hur det gick med klubben under året, möt andra medlemmar, föräldrar och gör din röst hörd.

Till 2023 behöver klubben en ny suppleant och två personer till valberedning. Kan ni hjälpa till kontakta vår t.f. valberedning steve.murphy@telia.com.

Om ni har övriga frågor eller motioner till mötet, v.v. skicka till nadine@greasley.eu senast den 1 mars.

--------------------------------------------------------

Hello!

All members are welcome to Askim Badminton Club's yearly meeting on Tuesday, March 8, 2022 at 6:00 pm in Askim Badminton Hall.

Our club is for you and you enable the club's existence, please prioritize your attendance. Come, listen, and give your feedback.

For 2023 the club needs a new Deputy Board Member and 2 persons for the 2023 election committee. We need you and if you can help, please contact the temporary election committee member steve.murphy@telia.com

If you have other questions or motions for the meeting, please send these to nadine@greasley.eu by March 1 at the latest.

/Askim BC

Läs vårt nyhetsbrev nr.1!

Klicka på länken för att läsa.

Träning på sportlovet!

Vi kommer att ha träning på sportlovet för Sen, T1-T6.
Övriga grupper BOC, Funminton, T7 och motionsgruppen på onsdagar med tränare har sportlov.


Tisdag 15/2
16.30-18.00 T3, T4, T5, T6
18.00-20.00 Sen, T1, T2


Torsdag 17/2
16.30-18.00 T3, T4, T5, T6
18.30-20.00 Sen, T1, T2

Välkomna att börja spela badminton i Askim badmintonklubb!

Vi har platser kvar i Best On Court (barn och föräldrar tillsammans) på söndagar och Funminton (nybörjargrupp) på fredagar. Om inte tiderna passar finns det möjlighet att börja i T7 på tisdagar och onsdagar. Denna grupp hette tidigare Badmintonskolan.

Vi har även plats i vår motionsgrupp på onsdagar med tränare eller om du vill spela med andra motionärer på måndagar och torsdagar, då vi inte har tränare på plats.

Om du bara vill hyra en bana för att spela så gör du det på matchi.se  // Välkomna!

Fritt spel i hallen 14-18 i morgon torsdag!

I morgon torsdag den 6 januari kl.14.00-18.00 har ni möjlighet att spela badminton. Alla klubbmedlemmar får spela utan avgift, men också passa på att ta med sig en kompis för provspel. Hjälp till så fyller vi hallen!

Bollar finns att låna.

Utbildningsdag i tyngdlyftning!

2021-11-18

Vi fick besök av Yvonnes kompis från Falköping, Kjell-Åke Johansson, som är en mycket omtyckt tränare i tyngdlyftning med OS-meriter. Han tog med sig en av sina adepter Fanny Köhler, som tävlar på riksnivå. De kommer tillbaka i mellandagarna för att fortsätta att utbilda våra ungdomar.

Skink Cupen INSTÄLLD!

2021-12-14

Styrelsen i klubben har beslutat att ställa in Skink-Cupen.

Det är tråkigt att behöva göra detta med kort varsel dessutom. Vi ser dock inte att vi kan få det till att bli den trevliga familjefest det brukar vara med nuvarande restriktioner. Vi vill heller inte bidra till smittspridning så här inför jul.

Vi planerar därför att skjuta på Skink-Cupen till senare datum i vår då smittspridningen förhoppningsvis är lägre. Förslag på alternativa datum är någon av lördagarna 12/3 eller 2/4. Vi återkommer med närmare information.

Nu tar vi julledigt!

Snart är höstterminen avklarad och vi vill tacka er i Askim BC för en fantastisk hösttermin. Efter lördag den 18:e dec tar vi jullov.

Vårterminen startar måndagen den 10 jan 2022.
Träning för våra grupper;

 • Best On Court: Söndag 16 jan 2022
 • Motionsgrupp med tränare: Onsdag 12 jan 2022
 • Alla tränings- och tävlingsgrupper: Måndag 10 jan 2022


Två torsdagar på lovet kommer vi att ha fritt spel utan kostnad för alla våra medlemmar;

 • Torsdag 30 dec kl. 14.00-18.00
 • Torsdag 6 jan kl. 14.00-18.00

Det är bara att komma ner i hallen och spela på lediga banor.

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Anmäl dig till Skink-cupen senast tisdag 7 dec!

Ungdomar tävlade i Danmark!

Erik Boman, Axel Börjesson och Fredrik Boman spelade till sig en pokal i helgens tävling av Games of Clubs, som den här gången anordnades i Danmark!

Ingen träning på höstlovet!

Nästa vecka (v.43) är det höstlov. Askim BC arrangerar istället läger för våra ungdomar tisdag, onsdag och torsdag.

Den enda gruppen som tränar nästa vecka är Sen/T1/T2. Denna grupp tränar tisdag, onsdag och torsdag. Mao ingen träning måndag.

Välkomna att spela badminton på vår vuxenträning!

Välkommen till Askims Nybörjar & Motionstävling 13-14 nov!

 

Anmäl er till utbildningslägret på höstlovet 2-4 nov!


Folkhälsomyndigheten har tagit bort de allmänna råden kring idrottsaktiviteter och råden riktade specifikt till idrottsföreningar. Det innebär att det inte längre finns någon särskild begränsning vad gäller träning, tävling och matcher i Folkhälsomyndighetens föreskrifter om allas ansvar. Däremot gäller alltså fortfarande pandemilagens maxantal för...

Askim ställde upp med fyra spelare vid årets Senior-SM i Borås. Bäst lyckades Fiona Hallberg, som tillsammans med Thyra Hultman, Spårvägen tog sig till kvartsfinal i damdubbel.

Askim Badminton Club välkomnar alla intresserade att prova på att spela badminton. Vi bjuder på ett event fullt med aktiviteter, information om vår badmintonverksamhet och fika till alla.

Samtliga träningsgrupper utom Best On Court börjar v.34, dvs. måndag den 23 aug. Välkomstbrev kommer att skickas ut i början på nästa vecka. Träningstider för de olika grupperna kan ni se under fliken "Träning och tävling". Best On Court startar upp söndag 5 sept.

Hej alla badmintonvänner
Folkhälsomyndigheten fattade under förra veckan beslut om att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet gäller från och med i dag 1 mars och grundas på det rådande allvarliga smittläget.
Det tidigare undantaget för bland...

Efter det besked från Folkhälsomyndigheten som kom under torsdagseftermiddagen, 29/10, har styrelsen beslutat att under kommande vecka (v 45) ställa in all organiserad träning för spelare födda innan 2005. Vi har blandade åldrar i våra grupper men åldersgränsen som ingår i de nya restriktionerna måste följas. Det betyder att grupperna T1/T2 samt...