Vad händer?

Nyhetsflöde

Träningstider säsongen 22-23

10 st Askim-spelare uttagna till regionsläger 19-21 aug.

Vi säger grattis till; Victoria Greasley, Gustav Karlsson, Emma Nielsen, Jakob Hesselink, Veronica Farizandi, Filippa Mellgren, Vera Mehlin, Linnéa Stomberg, Emelie Mellgren och Julia Lindgren.

Glada tjejer uttagna till landglagsläger  för U19 i aug.

Grattis Victoria Greasley och Emma Nielsen, som är med på landslagslägret i Eskilstuna 8-12 aug.

Fiona Hallberg Askim BC uttagningen till Badminton Swedens Observationstrupp! 

Du bedöms ha extra goda möjligheter att bli uttagen till Elittruppen i framtiden. 

Hur känns det? 

Det känns väldigt kul! Det kom som en ganska stor överraskning för mig, hade ingen koll på när den uttagningen skulle göras eller så, jag blev lite chockad först. Men nu känns det bara roligt och bra! 

Vad innebär uttagningen för dig? 

Det innebär främst en bekräftelse på att jag jobbar i rätt riktning! Jag tycker jag haft ett riktigt bra träningsår, under alla olika omständigheter, där jag kunnat träna i Askim, runt Göteborg och mycket på centret i Uppsala. Det känns som att jag utvecklats mycket på flera olika plan och den här uttagningen blir som en liten "check" på att den känslan stämmer. Inte bara en "check" för mig, utan även för alla som på något sätt bidrar till min badminton! Uttagningen betyder såklart väldigt mycket! Det är motiverande att det är fler som tror på mig och min satsning. Utöver det är jag tacksam för att jag nu kommer få hjälp med många små pusselbitar som hör till att träna och tävla! 

Vilka är dina framtida mål? 

Oj, stor fråga! Framtida mål finns det väldigt många av. I min drömvärld så börjar jag väl så fort som möjligt vända bra prestationer till snygga resultat! Lite mer konkret kan man säga att jag nästa säsong har ögonen lite extra satta på SM-medalj, att vinna fler matcher på internationella touren och såklart att det ska gå bra för Askim i division 1! 

Hur ser sommaren ut? 

Träningsrik ! Har haft 2 lite lugnare veckor badmintonmässigt nu, men det har de senaste dagarna trappats upp för att starta igång sommarträningen som vi alla älskar! Senare i sommar ska jag träna 3 veckor på centret i Uppsala och efter det är sätter nog säsongen igång igen om jag inte har helt fel!

Victoria Greasley Askim BC uttagen till Badminton Swedens landslagsläger för U19!

Hur kändes det att bli uttagen? 

Det betydde mycket att bli uttagen då jag känner att tiden jag lagt ner på min träning har hjälpt mig att komma hit. Ett av mina mål är att komma med i landslaget och att bli uttagen till detta läger innebär att det är första steget mot det målet. 

Hur var lägret? 

Jag tycker att stämningen på lägret var riktigt bra, så det var en bra miljö att träna i. Lägret var bra och jag kunde fokusera på områden som jag har planerat att jobba med. Att ha vissa träningspass där jag kunde träna med mitt eget fokus på något från min IUP hjälpte speciellt eftersom det fanns många tränare som kunde ge feedback. 

Vad satsar du på i framtiden? 

Efter lägret kan jag se var min nivå ligger och vet att det finns mycket att förbättra, speciellt i singel, för att nå nivån som toppspelarna i min åldersgrupp i Sverige och internationellt. Jag tror att jag nu kan skapa tydliga planer för träning både fysiskt och badmintonmässigt för att nå den nivån. 

Hur ser sommaren ut? 

Jag planerar att fokusera speciellt på styrketräning och kondition över sommaren samt badmintonträning. Jag planerar också att ha lite individuell träning under sommaren där jag kan fokusera på de områden som jag har skrivit i min IUP. 

Blir det något ledigt i sommar?

Jag har ett uppehåll för semester, men jag kommer fortfarande att använda tiden till att träna styrke- och konditionsträning och när det är möjligt, och lite badmintonträning förstås.

Aktiviteter sist veckorna innan sommarlovet;

v.22 TRÄNING SOM VANLIGT MÅ-TI + KM ON-TO (INGEN TRÄNING)

30/5-3/6 MÅ-TI INLÄMNING AV FÖRSÄLJNINGSLISTOR (PARMESANOST)

30-31/5 MÅ-TI TRÄNING SOM VANLIGT

1/6 ON KM FÖR U9, U11, U13

2/6 TO KM FÖR U15, U17, MOTION , EV. MATCHTRÄNING FÖR SEN, T1, T2

3/6 FR AVSLUTNING för FUNMINTON

4/6 LÖ INGEN TRÄNING

5/6 SÖ AVSLUTNING BEST ON COURT

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

v.23 INGEN TRÄNING, BARA KM OCH AVSLUTNING

6/6 MÅ INGEN TRÄNING

7-9/6 17.00-18.30 PROVNING OCH BESTÄLLNING AV DE NYA KLUBB-KLÄDERNA

7-9/6 17.00-18.30 UPPHÄMTNING AV OSTAR I HALLEN UNDER KM

7/6 TI KM ELIT

8/6 ON KM ELIT

9/6 TO 16.30- KM FINALER ALLA KLASSER, 19.00 AVSLUTNING TACO-BUFFÉ

10-12/6 FR-SÖ (REGIONLÄGER FÖR U11 OCH U13 I ASKIMHALLEN)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

v.24 DAGLÄGER + TRÄNING FÖR SEN, T1, T2

13/6 MÅ INGEN TRÄNING

14/6 TI TESTER FÖR SEN, T1, T2, T3

15/6 TRÄNING SEN, T1, T2

16/6 TRÄNING SEN, T1, T2 (MATCHER)

15-17/6 ON-FR DAGLÄGER ASKIM BC (40 ST ANMÄLDA)

19-23/6 SÖ-TO (LANDSLAGSLÄGER FÖR U15 I ASKIMHALLEN)

Anmäl dig till KM och Avslutning!

Sista anm.dag är torsdag 19 maj.

Glöm inte att ange vilken klass du vill spela samt om du vill vara med och äta på avslutningen.

Det serveras en taco-buffé för 50 kr/pers, som betalas på plats.

Askim Forza Camp  7-10 augusti!

Nu är Askim Camp tillbaka igen. Den här gången som Askim Forza Camp. Alla U11-19, som vill träna och ha roligt i Askim Badmintonhall, är välkomna att deltaga. Vi tycker att det skulle vara extra roligt, om vi även får deltagare från andra klubbar. Mer information om lägret och hur du anmäler dig hittar du under fliken "Askim Forza Camp".

Har du frågor kan du maila till yvonne@askimbc.se

Klubbläger för T3, T4, T5, T6, T7,  Funmimton och BOC!

15-17 juni kommer vi att arrangera ett dagläger för alla ungdomsgrupper i Askim Badmintonklubb.

9.00-15.00 Samlas vi och tränar, leker, äter och gör en massa roliga saker tre dagar i rad.

Anmälan skickas till david@askimbc.se

Följande träningstider gäller på påsklovet (v.15);


Årsmöte tisdag 8 mars!

Alla medlemmar är varmt välkomna på Askim Badminton Clubs årsmöte tisdagen den 8 mars 2022 kl 18.00 i Askim Badminton hall!

Vår förening är till för er och ni möjliggör föreningens existens, vänligen prioritera er närvaro. Kom, lyssna och var med och påverka.

Kom och hör hur det gick med klubben under året, möt andra medlemmar, föräldrar och gör din röst hörd.

Till 2023 behöver klubben en ny suppleant och två personer till valberedning. Kan ni hjälpa till kontakta vår t.f. valberedning steve.murphy@telia.com.

Om ni har övriga frågor eller motioner till mötet, v.v. skicka till nadine@greasley.eu senast den 1 mars.

--------------------------------------------------------

Hello!

All members are welcome to Askim Badminton Club's yearly meeting on Tuesday, March 8, 2022 at 6:00 pm in Askim Badminton Hall.

Our club is for you and you enable the club's existence, please prioritize your attendance. Come, listen, and give your feedback.

For 2023 the club needs a new Deputy Board Member and 2 persons for the 2023 election committee. We need you and if you can help, please contact the temporary election committee member steve.murphy@telia.com

If you have other questions or motions for the meeting, please send these to nadine@greasley.eu by March 1 at the latest.

/Askim BC

Läs vårt nyhetsbrev nr.1!

Klicka på länken för att läsa.

Träning på sportlovet!

Vi kommer att ha träning på sportlovet för Sen, T1-T6.
Övriga grupper BOC, Funminton, T7 och motionsgruppen på onsdagar med tränare har sportlov.


Tisdag 15/2
16.30-18.00 T3, T4, T5, T6
18.00-20.00 Sen, T1, T2


Torsdag 17/2
16.30-18.00 T3, T4, T5, T6
18.30-20.00 Sen, T1, T2

Välkomna att börja spela badminton i Askim badmintonklubb!

Vi har platser kvar i Best On Court (barn och föräldrar tillsammans) på söndagar och Funminton (nybörjargrupp) på fredagar. Om inte tiderna passar finns det möjlighet att börja i T7 på tisdagar och onsdagar. Denna grupp hette tidigare Badmintonskolan.

Vi har även plats i vår motionsgrupp på onsdagar med tränare eller om du vill spela med andra motionärer på måndagar och torsdagar, då vi inte har tränare på plats.

Om du bara vill hyra en bana för att spela så gör du det på matchi.se  // Välkomna!

Fritt spel i hallen 14-18 i morgon torsdag!

I morgon torsdag den 6 januari kl.14.00-18.00 har ni möjlighet att spela badminton. Alla klubbmedlemmar får spela utan avgift, men också passa på att ta med sig en kompis för provspel. Hjälp till så fyller vi hallen!

Bollar finns att låna.

Utbildningsdag i tyngdlyftning!

2021-11-18

Vi fick besök av Yvonnes kompis från Falköping, Kjell-Åke Johansson, som är en mycket omtyckt tränare i tyngdlyftning med OS-meriter. Han tog med sig en av sina adepter Fanny Köhler, som tävlar på riksnivå. De kommer tillbaka i mellandagarna för att fortsätta att utbilda våra ungdomar.

Skink Cupen INSTÄLLD!

2021-12-14

Styrelsen i klubben har beslutat att ställa in Skink-Cupen.

Det är tråkigt att behöva göra detta med kort varsel dessutom. Vi ser dock inte att vi kan få det till att bli den trevliga familjefest det brukar vara med nuvarande restriktioner. Vi vill heller inte bidra till smittspridning så här inför jul.

Vi planerar därför att skjuta på Skink-Cupen till senare datum i vår då smittspridningen förhoppningsvis är lägre. Förslag på alternativa datum är någon av lördagarna 12/3 eller 2/4. Vi återkommer med närmare information.

Nu tar vi julledigt!

Snart är höstterminen avklarad och vi vill tacka er i Askim BC för en fantastisk hösttermin. Efter lördag den 18:e dec tar vi jullov.

Vårterminen startar måndagen den 10 jan 2022.
Träning för våra grupper;

  • Best On Court: Söndag 16 jan 2022
  • Motionsgrupp med tränare: Onsdag 12 jan 2022
  • Alla tränings- och tävlingsgrupper: Måndag 10 jan 2022


Två torsdagar på lovet kommer vi att ha fritt spel utan kostnad för alla våra medlemmar;

  • Torsdag 30 dec kl. 14.00-18.00
  • Torsdag 6 jan kl. 14.00-18.00

Det är bara att komma ner i hallen och spela på lediga banor.

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Anmäl dig till Skink-cupen senast tisdag 7 dec!

Ungdomar tävlade i Danmark!

Erik Boman, Axel Börjesson och Fredrik Boman spelade till sig en pokal i helgens tävling av Games of Clubs, som den här gången anordnades i Danmark!

Ingen träning på höstlovet!

Nästa vecka (v.43) är det höstlov. Askim BC arrangerar istället läger för våra ungdomar tisdag, onsdag och torsdag.

Den enda gruppen som tränar nästa vecka är Sen/T1/T2. Denna grupp tränar tisdag, onsdag och torsdag. Mao ingen träning måndag.

Välkomna att spela badminton på vår vuxenträning!

Välkommen till Askims Nybörjar & Motionstävling 13-14 nov!

 

Anmäl er till utbildningslägret på höstlovet 2-4 nov!


Folkhälsomyndigheten har tagit bort de allmänna råden kring idrottsaktiviteter och råden riktade specifikt till idrottsföreningar. Det innebär att det inte längre finns någon särskild begränsning vad gäller träning, tävling och matcher i Folkhälsomyndighetens föreskrifter om allas ansvar. Däremot gäller alltså fortfarande pandemilagens maxantal för...

Askim ställde upp med fyra spelare vid årets Senior-SM i Borås. Bäst lyckades Fiona Hallberg, som tillsammans med Thyra Hultman, Spårvägen tog sig till kvartsfinal i damdubbel.

Samtliga träningsgrupper utom Best On Court börjar v.34, dvs. måndag den 23 aug. Välkomstbrev kommer att skickas ut i början på nästa vecka. Träningstider för de olika grupperna kan ni se under fliken "Träning och tävling". Best On Court startar upp söndag 5 sept.

Askim Badminton Club välkomnar alla intresserade att prova på att spela badminton. Vi bjuder på ett event fullt med aktiviteter, information om vår badmintonverksamhet och fika till alla.

Hej alla badmintonvänner
Folkhälsomyndigheten fattade under förra veckan beslut om att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet gäller från och med i dag 1 mars och grundas på det rådande allvarliga smittläget.
Det tidigare undantaget för bland...

Efter det besked från Folkhälsomyndigheten som kom under torsdagseftermiddagen, 29/10, har styrelsen beslutat att under kommande vecka (v 45) ställa in all organiserad träning för spelare födda innan 2005. Vi har blandade åldrar i våra grupper men åldersgränsen som ingår i de nya restriktionerna måste följas. Det betyder att grupperna T1/T2 samt...