Nya direktiv gällande Covid-19

31.10.2020

Efter det besked från Folkhälsomyndigheten som kom under torsdagseftermiddagen, 29/10, har styrelsen beslutat att under kommande vecka (v 45) ställa in all organiserad träning för spelare födda innan 2005. Vi har blandade åldrar i våra grupper men åldersgränsen som ingår i de nya restriktionerna måste följas. Det betyder att grupperna T1/T2 samt Vuxengruppen på onsdagar inte kommer att ha några organiserade träningspass under kommande vecka. Är man spelare i T2 men född 2005 eller senare kan Putra ge möjlighet till träning i en annan grupp. Är man född före 2005 ska man inte delta även om den träningsgrupp man tillhör fortsätter att ha sina pass.

Vi kommer att bevaka eventuella nya besked som kommer från regeringen/folkhälsomyndigheten och lokala myndigheter. Vi är också i kontakt med Badminton Sweden för att få riktlinjer från dem. Håll ögonen öppna för uppdaterade besked om vad som gäller efter v 45.

Detta är naturligtvis tråkiga nyheter men som klubb vill och måste vi ta vårt ansvar för att stoppa smittspridningen. Förhoppningsvis kan vi snart komma tillbaka till ett mer normalt sätt att bedriva verksamheten på.

För er som fortsätter att träna i våra lokaler vill vi be er att verkligen respektera de restriktioner som gäller:

Stanna hemma om ni känner sjukdomssymtom eller bor med någon som är sjuk

Tvätta händerna ordentligt och använd gärna den handsprit som finns tillgänglig

Håll fysiskt avstånd

From nu vill vi helst att ni byter om och duschar hemma

Dela inte vattenflaska med någon annan

Läs mer om de nya, lokala restriktionerna på https://www.vgregion.se/covid-19-corona/ samt om hur RF ställer sig till Coronarestriktionerna https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen.