Tränare

Tränare i Askim BC

 • Nationality: INDONESIA
 • Height: 168
 • Date of birth: 1986-10-13

HIGHLIGHTS

 • Former member of the Indonesia National Team
 • Bronze medal Asian junior championship
 • Several time national junior and senior Men's double champion at indonesia national tournament

PROFFESSIONAL EXPERIENCES AS A COACH

 • 2006 - 2008 Badminton Coach at Dian Jaya Badminton Academy
 • 2008 - 2011 Badminton Head Coach at BMK Aura, Malmö
 • 2009 - 2011 Men's double project, Assisten Coach, Swedish National team
 • 2012 - 2016 Badminton Head Coach at Dian Jaya Badminton Academy

INTERNATIONAL & NATIONAL ACHIEVEMENT

 • 2002 Indonesia Open (Super series), Men's double, 2nd round
 • 2003 Indonesia Open Junior, Men's double, 3rd place
 • 2004 Indonesia National Champion, Men's double, 1st place
 • 2004 World Junior Championship, Men's double, 3rd place
 • 2005 Malaysia Master International, Men's double, Quarter final
 • 2006 World Rank Mens Double: 66th

FORMER COACH OF

Player World Best Rank
Ihsan Maulana Mustofa (Men's singles), INA 17th
Gloria Emanuella Widjaja (Mixed Doubles), INA 11th
Anggia Shitta Awanda (Ladies Doubles), INA 20th
Jonathan Nord, (Men's Doubles), SWE 53rd 

Jag är 18 år född 1999 dagen innan nyårsafton. Jag har precis tagit studenten från Hvitfeltdska Gymnasiet. Jag har spelat badminton sen jag var 6 år gammal och började då i badmintonskolan och har inte sen dess lagt av. Nu är jag här, huvudansvarig för badmintonskola och T5 och T6, efter att ha gått 3 år på badmintongymnasiet och tränat väldigt många timmar i mitt liv.

Jag har varit tränare sen jag varit 12 år och gått ett antal utbildningar under mina år som tränare. Har mycket erfarenhet av att vara tränare och framförallt för barn. Mitt huvudsyfte med träningen är att den ska vara rolig men även så att du utvecklas så mycket so m möjligt som barn och sedan kan avancera träningen mer och mer.


Mitt namn är Oskar Svensson jag är född år 2000 och började spela badminton när jag var sju år gammal i badmintonskolan här i Askims badmintonklubb. När jag var 11-12 år blev jag antagen till landslaget och varit med där sedan dess. Jag har representerat Sverige i både Junior EM samt Junior VM. Mina första SM guld tog jag år 2013 i singel och mixed. Efter det har jag vunnit ytterligare några SM guld, inte lika många som min syster Elin Svensson, men vad spelar det för roll, hon är äldre... Mitt första Junior SM guld tog jag år 2017 och för att skryta lite var jag ett till och med 2 år yngre än de som också fick spela! Internationellt har jag egentligen "endast" vunnit en tävling vilket var Sparkasse cup i Tyskland där jag kom etta i singel samt tvåa i dubbel. Annars brukar dessa internationella tävlingarna sluta på en andra plats, tredje plats eller vid lite sämre dagar 127:e plats för min del. Men viktigast av allt har jag lyckats vinna klubbmästerskapen ett antal gånger. Om ni inte tror mig, kom ner till vår hall för där hänger en stor tavla på alla som vunnit. 

Fanny Kuhlin

Jag heter Fanny Kuhlin och har varit fystränare för Askims Badmintonklubb sedan sommaren 2017. Min uppgift i klubben är att se till att spelarna håller sig skadefria och har de fysiska förutsättningarna som krävs för sportens kravprofil.

Mitt brinnande intresse för idrott och fysträning går långt tillbaka:

Jag började träna konståkning när jag var 8 år och elitsatsade fram till början av 2014. Mellan 2013-2016 läste jag idrottsvetenskap med inriktning mot sport coaching på Göteborgs universitet, och 2018 färdigställde jag min master i idrottsvetenskap med focus på hållbar elitutveckling.

Jag har undertiden varit tränare för ett flertal idrottare, motionärer, och yrkesmän, föreläst om styrketräning, metalträning och kost, samt varit involverad i kurser och projekt på institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs Universitet.

Fortsättningsvis kommer jag att träna spelarna i Askims Badmintonklubb med visionen att skapa Sveriges mest vältränade badmintonspelare, för att spelarna ska ha optimala förutsättningar för att prestera så bra som möjligt på badmintonplanen. 


Lars Sologub

Jag har arbetat med badminton som yrke i drygt 35 år med barn- och ungdomsträning, tränar/ledarutbildning, träning av spelare på högsta internationella nivå i Sverige, Tyskland, Frankrike och Storbritannien och tack vare detta haft ett fantastiskt förmånligt liv.

I Askim BC är jag styrelseledamot med ansvar för utbildning och Badmintonverksamheten och tränare för en vuxengrupp på tisdagkvällar.

Hej! Elin Svensson heter jag och har spelat badminton i 11 år.
Jag började på badmintonskolan när jag var 10 år gammal och fastnade för sporten direkt.
Mina främsta meriter är nog: 7 SM guld (varav ett i friidrott..), segrare i DS i Danish Junior Cup (stor internationel tävling) U15, finalist U17 och U19, åttondelsfinal i U17 och U19 EM, Kvartsfinal U17 Lag EM, uttagen till JVM, seger i Bundesliga (högsta ligan i Tyskland) samt att jag varit med och representerat Sverige i både ungdoms och seniorlandslaget.

I år ska jag ha hand om våra Best on Court grupper samt hjälpa till i tävlingsgrupperna i mån av tid. Ni lär se mig i hallen då jag inte överdriver när jag säger att det är mitt andra hem!

Vi ses snart!
//Elin Svensson