SJT 2 2018 i Borlänge och Falun

22.11.2018

Annie gräver guld i Bergslagen! 

Den gångna helgen gick sannerligen i badmintonens tecken. Inte nog med att den stora nybörjartävlingen genomfördes i Askim. Dessutom åkte flera av våra unga spelare, som lämnat nybörjarklassen bakom sig, till Dalarna för att tävla. Det stora utropstecknet var Annie Sjökvist. Efter Askim SGP april har hon mest mest ägnat sig åt rehab för att hantera en efterhängsen skada. Men i helgen var hon tillbaka på banan och nådde nu sin största framgång hittills genom att ta guld i damsingel U22/Elit. Grattis Annie!

På prispallen stod också Mirjam Lindgärde som tog emot silvermedaljer i mixed dubbel U17 och damsingel U17 Topp 8. Topp 8 är en ny tävlingsform som testade i singel där de åtta högst rankade deltagarna möter varandra i ett poolspel. Rejält tufft, både fysiskt och mentalt, där det inte finns några lätta matcher.
Grattis också till Adam Elmfeldt som tog silver i herrsingel SJT och brons herrdubbel i U15 klassen.
Dessutom spelade Emma Nielsen, Laura Murphy, Maria Rönner och Hugo Söderberg flera underhållande och rafflande matcher. Coacherna Putra och Elin var stolta och nöjda efter helgen.


författare: Olof Lindgärde