Rapport Lag-SM 2019

13.05.2019

I fredags for vi iväg mot Täby och Lag-SM för ungdomar.

Det var ett nervöst, laddat och glatt gäng som möttes i hallen inför avfärd. Två fulla minibussar, samt några som tog sig upp med tåg. Totalt 25 personer var med från Askim BC! Flera spelare hade varit med förut och visste vad det handlade om, men för många var det första gången och det rent av bubblade i hallen och i bussarna på vägen upp.

Väl på plats på Scandic Täby åt vi gemensam middag. Putra och Toni tog en genomgång med varje lag, och sedan var det dags att sova.

07.00 var det gemensam frukost, även för de som spelade något senare. 08.00 var vi på plats i hallen för uppvärmning och hejaramsor. Vi hängde upp vår Askims flagga, och det märktes direkt i hallen att Askim var på plats. Glada tillrop från de som inte tävlade hördes över banorna, och många spelare från andra klubbar kom förbi. Många glada återseenden mellan spelare och ledare.

Lördagen blev en lång dag i hallarna. U13 var först ut med första match 09.00, följt av U15 och U17 någon timme senare. I vårt U13 lag så var det ingen spelare som varit med förut, och viss nervositet märktes av. U15 och U17 var nästan bara spelare som varit med förut, men även där så märktes det att nerverna spelade in. Alla lag kämpade på och gjorde det bästa på plan. Föredömligt sportsligt på och av planen. U13 gick tyvärr igenom sin grupp utan någon seger.

U15 däremot vann samtliga sina matcher. Däribland måste nämnas det mycket intelligenta och smarta taktiska draget av coach-teamet Putra/Toni mot Täby 1. Täby hade förmodligen räknat med att vi skulle ställa vår högst rankade i singel, och ställde därmed inte sin högst rankade i singel. Vi krossade Täby1 med siffrorna 4-1! Ett Täby som senare slutade totalt tvåa. Olyckligtvis så stukade Khushi foten under sista lagmatchen, mot Örebro. Hon lyckades efter tejpning spela de sista fyra bollarna. Hon kunde dessutom hjälpligt stå med och spela mixeddubbeln. (Detta för att referee inte lät oss byta ut mot annan spelare.) Vinst även där, och vi var klara gruppsegrare.

U17 som ställde upp ett lag bestående av 4 tjejer och 1 kille var mycket (för mycket för mina nerver) spännande att följa. Tyvärr blev Täby1 för svårt motstånd, men vi slog Påvelund med 3-2 och krossade Västerås med 5-0! Kul att se när tjejerna ger killarna en lektion i herrdubbeln.

Trötta efter dagens alla händelser tog vi oss tillbaka till hotellet för gemensam middag. Putra och Toni följde upp med samtal med alla tre lag, och sedan somnade vi alla ganska tidigt.

Något senare spelstart på söndagen för samtliga lag (10.30) vilket vi alla var värda.

U13 spelade en lagmatch, och fick till slut en seger i damsingel, men tyvärr så blev det till slut förlust även i den lagmatchen. Jag är säker på att samtliga spelare i U13 har lärt sig massor, och kommer tillbaka än mer taggade nu när de flesta av dom går upp i U15 efter sommaren.

U15 var i semifinal tack vare gruppsegern. Där blev det dock förlust, och även förlust i match om tredje pris.

U17 spelade match om femteplatsen. Där mötte vi Trollhättan. Damdubbeln blev återigen en nervkittlare över tre set med två matchbollar för Askim. Tyvärr så blev det återigen en förlust här med 2-3.

Vi som körde bussarna upplevde mycket trevlig stämning och glada miner. Det var full fart i bussarna hela vägen hem. Inklusive lite retandes med GBKs buss som vi körde om några gånger.

Det är sagt förut, men kan inte sägas för många gånger. Våra ungdomar i Askim BC är föredömliga i uppträdande och sportslighet.

Tack för i år!

Magnus