Rapport från Swedish Youth Games

29.09.2018

I helgen spelades Swedish Youth Games i klasserna U13, U15 och U17. Calle Badenfors rapporterar:

Under helgen spelades det en internationell tävling i Malmö. Askim skickade iväg 7 ungdomsspelare och två riktigt bra coacher varav en gjorde sitt första riktiga coachuppdrag. Spelarna i U15 var Emma Nielsen och Adam Elmfeldt. I U17 hade vi de starka damerna Maria Rönner, Laura Murphy, Fiona Hallberg och Mirjam Lindgärde. Alla gjorde fantastiskt bra prestationer.
I U15 var det tuffa motståndare ifrån många länder. Det började med mixeddubbel på fredagen. Emma gjorde par med Jacob Blom från Påvelund och de mötte ett bra ukrainskt par. Efter en bra insats och många jämna bollar drog ukrainarna det längsta strået och vann med 2-0 i set. Adam som spelade med Sofia Reidy från Västra Frölunda gjorde en bra första match mot ett belgiskt par och vann ganska enkelt med 2-0 i set. Sedan var det ett mycket tuffare motstånd klockan 20:00. Det var ett danskt par som spelade väldigt fin badminton och väldigt bra mixed. Efter ett tufft första set kom Adam och Sofia in i matchen i andra set och bjöd på fina bollar och ett jämnt set. Men tyvärr gav det inte utdelning mot danskarna som inte gav något gratis, så det blev förlust med 18-21 i andra set.
Adam spelade även dubbel och singel. Dubbel med Eric Ramstedt från Täby. De mötte där i första matchen ett stabilt danskt par som de spelade väldigt jämnt mot. I första set slutade det 26-28 till danskarna och efter det tappade Adam och Eric farten och med ojämna bollar slutade det med 13-21 till danskarna. Bra insats ändå av killarna. I singeln var Adam inte riktigt med i huvudet och efter en knapp insats så vann dansken mot en trött Adam.

I U17 bjöd det även här på många bra matcher av Askimspelarna. Maria och Laura spelade mot bra motstånd och de kämpade väl och visade att det finns potential i båda tjejerna. Efter bra matcher förlorade de båda sin första singel. Mirjam, som har Askims bästa fotarbete, spelade fin singel och vann sin första match efter en knackig start. Calle som coach var väldigt nöjd med Mirjams fina spelförbättring i andra set. Mirjam spelade därefter sin andra singel och vann även den med 2-0 i set efter en bra insats. Mirjam ska helt klart va nöjd. Nu är hon i åttondelsfinal och ska möta en bra engelskt tjej som är seedad som 2:a i tävlingen. Mirjam krigade på väldigt bra säger Putra som coach. Hon visade att hon hade bra teknik och fin spelstil. Skillnaden är att motståndaren vann den mentala kampen mot Mirjam. Det är detta som Mirjam nu tränar på så att hon kan dra det längsta strået i framtiden. Denna gången fick hon bita i det sura äpplet och förlorade det tredje setet med 18-21. Mycket bra match av Mirjam.
I dubbeln spelade Fiona som alltid en fin dubbel med Miranda Johansson från Täby. De två mötte ett danskt par i första matchen och tyvärr var danskarna för svåra så det blev förlust med 2-0 och set. Maria spelade även hon dubbel med Tea Anderl från Torp Goif. De förlorade också sin första match mot ett bättre norskt par. Men spelet finns där och det behövs bara ännu mera träning.
I mixed spelade Mirjam tillsammans med Alexander Pilon från grannklubben Göteborg BK och efter en jämn tre setare tappade de spelet och förlorade med 17-21 i tredje set. Fiona spelade tillsammans med Max Svensson från stockholmsklubben Skogås och de vann sin första match övertygande mot ett franskt par. Bra spel och matchen efter skulle deras nivå definitivt testats mot ett skickligt och starkt danskt par. Tyvärr var danskarna för svåra redan från början och det blev förlust med 2-0 i set där.

Efter helgen är Putra och Calle väldigt glada över att se alla Askimspelare och deras trogna fans (föräldrarna) i hallen. Under matcherna syns det dock att när vi möter internationella spelare så är inställningen vår svaga punkt. Det är som att våra spelare inte ser sig själva som vinnare och de går inte in för att skrälla. Vinnarinstinkten ska finnas där innan matchen börjar och inte bara efteråt, om man vunnit.

Tack alla för en fantastisk helg med trevligt umgänge. En bra traditionell Skånska är nu avklarad och säsongen är igång.

Calle och Putra

Foto: Heinz Rankovic