Rapport från klubbresan

03.04.2019

I fredags (22/2) eftermiddag samlades vi ett glatt gäng utanför hallen i Askim. 30 barn och 6 ledare blev det till slut efter att ganska många (8!) hade hoppat av i sista stund. Det var en mycket livlig stämning på bussen hela vägen upp till Falköping. Väl på plats packade vi ur bussen och inkvarterade oss i Falköping Brottarklubbs lokaler. De som ville fick lite mat i magen, och sedan var det läggdags för att orka spela tidigt på lördag morgon.

Nybörjarklassen samt U11 spelades i Ållebergsgymnasiet, U13 + U15 i Frejahallen och A-klass spelades i Odenhallen. Vi hade en ensam spelare i C-klass, som tyvärr fick klara sig helt ensam i Dotorpskolan. Första matcherna startade 09, och de flesta var färdiga runt 19 på kvällen. Det blev en lång dag för så väl spelare som ledare. Efter pizza i stan var det stoj och stim i sovsalen och i gångarna. Flera barn hittade nya kompisar i andra klubbar. Både vi, GBK och Påvelund sov i samma byggnad.

Det vi fick uppleva under lördag och söndag var speciellt. Barnen kämpade, hejade och stöttade varandra. Många tog sig långt, och i många fall räckte det ända till medaljer. För andra gick det lite tyngre.

Två föräldrar från andra klubbar kom fram till oss ledare och berömde Askim för vilken fin sammanhållning vi hade i klubben och vad bra barnen tog hand om varandra. Sånt värmer! Som förälder och ledare blir man stolt över att få vara med och representera en så fin klubb som Askim.