Askims B-lag vinner div 2!

01.04.2019

Inför säsongens sista seriespel i Kungälv idag var förutsättningarna klara. För att vinna serien så måste Askim vinna sina båda matcher mot Halmstad och Kungälv. Detta var uppenbart eftersom Frölunda, som låg bara en poäng efter i sammandraget och med bättre matchstatistik, hade mönstrat ett starkt lag denna dag. Till förutsättningarna hör även att Askims A-lag kommer åka ut ur division ett, så en vinst idag var nödvändig för spel i division ett nästa säsong.

Matchen mot Halmstad blev jämn. Halmstad har starka tjejer precis som Askim. De avgörande matcherna blev just damdubbel (med Moa och Emmy) och damsingel (med Mirjam) där Askim vinner dessa matcher som avgörs i tre set. Rafflande och vinst med 6-2!

Sen väntar Kungälv som ligger sist i serien utan några vunna matcher. Detta kan tyckas konstigt för det visar sig att Kungälv ger Askim en rejäl match med ett stort stöd från hemmafansen och från frölundaklacken som hade segervittring. Här blir två matcher avgörande. Emmy vinner en jämn herrsingel 3 mot en hårt kämpande motståndare. När seriens sista match sen skall börja leder Askim med 4-3. Dvs Askim måste vinna denna match. Det blir en mixeddubbel med mycket nerver. Moa och Putra förlorar första set. Men sen samlar dom ihop sig och vinner de efterföljande två seten. Vinst!

Tack speciellt denna dag till Moa som ställer upp och spelar med kort varsel, och till Teo som kommer och spelar herrdubbel trots en krasslig mage och en natt utan sömn. Och ett stort grattis till alla Askimare som spelat i B-laget denna säsong till vinsten i division två!